Novan juoksu on ohi ja heti lähdettiin reissaamaan.

Perjantaina kävimme Rymättylässä avustamassa Hilskan Kaisaa, kun hän valmistautui kelpie Wingon kanssa paimennuskokeeseen. Samalla pääsimme Novan kanssa ensimmäisen kerran tekemään todellista paimennusta, jossa liikuteltiin lampaita sovitulla reitillä sekä häkitettiin lampaat ajon päätteeksi. Kaisan upealla valmennuksella olemme rakentaneet palikoita kuntoon ja nyt ne yhdistettiin, tuloksena varsin hallittua ja oikeaa paimennusta. Olen todella otettu tuon pienen mudin taidoista. Nyt buukkasin itseni Kaisan talvipaimennuskouluun, ja asetimme selkeän tavoitteen kaudelle 2010. Tavoitteena on osallistua paimennuskokeeseen tai pariin vuoden 2010 aikana. Kaisan arvion mukaan, Nova on jo nyt valmis suorittamaan onnistuneesti Junior kokeen. Luotan arvioon, koska Kaisa on lajin tuomari ja osaa arvioida suoritustamme todellisten koekriteereiden pohjalta.

Lauantaina käytiin Nokialla näyttelyssä, jossa tuomari Pirjo Aaltonen antoi mukavan arvostelun. Tuomari löysi ne pienet "virheet" joita pienessä mudissa on. Tuomari kehui ilmettä, sukupuolileimaa, rakennetta, pään muotoa, koiran oikeaa kokoa, korvien oikeaa sijoittumista sekä karvan laatua. Moitteita sai takaliikkeiden ahtaus sekä etuliikkeissä oleva "keriminen", jonka itse määrittelisin lieväksi "melomiseksi". Lopputulemana ERI, AVO1, PN2 ja VARASERTI. Sertiähän me lähdettiin hakemaan, kuten aina, ja seuraavalla kerralla taas uudelleen. Novalla on nyt kolme näyttelyä takana ja kaikista on laatuarvosteluna ERI ja yhdestä on SERTI. Kyllähän tästä koirasta näyttelyvalion saa, jos viittii käyttää näyttelyissä.

Agikisoissa käytiin Mikkelissä, johon meillä oli keväällä saadut lahjakortit. Luokkanousu kolmosiin on yhtä nousunollaa vaille ja kahden Mikkelin startin jälkeen jatkamme sitä nollan etsintää. Tuomari Minna Räsäsen ensimmäinen rata oli tekninen, mutta silti mukavan vauhdikas. Rata sisälsi yhden kohdan, joka olisi vaatinut parempaa tuntemusta koiran vauhdista, ja sitä tietoa minulla ei oikein ollut, koska radalle tultiin suoraan juoksutauolta. Nova liikkui hiukan rauhallisemmin kuin olin viime aikoina tottunut, painoiko jaloissa edellisen päivän näyttely vai oliko vielä juoksun aiheuttamat haaveet pienessä päässä? Oma ohjauskin oli ehkä varovaista, pelkäsin ehkä ettei homma pysy käsissä tai jotain... No liian isoksi venynyt etumatka ja siihen hiukan hätäilyä, niin sain työnnettyä Novan hypyn taakse. Koko hyppy kierrettiin ympäri, jonka jälkeen onnistuimme hoitamaan radan maaliin asti. Aika oli mediluokan ylivoimaisesti nopein, ainut miinusaika, ja koko 2-luokan toiseksi nopein. Makseissa radan voittanut bc oli nollaradalla 2s nopeampi.  Toinen rata näytti lähes 1-luokan radalle, mutta sisälti kuitenkin tilanteita, joista sen tunnisti hyvin 2-luokan radaksi. Rata sujui mukavasti ja ohjaukset toimi kuten pitikin, kunnes putkesta hypyn yli toiselle putkelle sattui jotain yllättävää. Nova oli oikealla linjalla ja eteni hienosti kohti putkea, kunnes ihan putken suun lähellä Nova menikin ohi putken suusta ja yritti sisään putken suun takareunan ulkopuolelta, no kieltohan siitä tuli ja ohjaus hiukan särkyi siinä kohti. Rata hoitui hienosti loppuun asti ilman muita ongelmia. Tuloksena päivän toinen vitonen, jälleen nopealla ajalla, n. 6,5s nopeammin kuin medien voittaja ja kolmanneksi nopein aika 2-luokassa. Vauhti on hyvä, vaikka kontaktit suoritetaan varmasti ja täsmällisesti. Nyt alkaa näyttää suoritukset sellaisille, että niillä voisi siirtyä vaikka 3-luokkaan.

Seuraavat startit ovat tulevana viikonloppuna Vihdissä ja Forssassa, joskohan silloin onnistuisi luokkanousu?