Kemiin lähdettiin vähäisin tavoittein treenaamaan rankkaa kisaviikonloppua, toivoen tuplanollaa. Lauantai alkoi hyppärillä, jossa teimme sellaisen asiallisen suorituksen. Vaikka meno oli hiukan tukkoisen oloista, niin oli se silti selkeän voiton arvoinen. Eroa toiseksi tulleeseen koirakkoon syntyi peräti 9s verran. Toisella radalla hoidettiin ihan super hienosti ns. haastavat kuviot ja sitten, ilmeisesti asennevamman vuoksi, ohjaaminen unohtui, kun oli niin itsestään selvää. Alkeellinen virhe, jonka korjaamiseen tarvii henkistä säätöä. Päivän kolmas ja viimeinen agilityrata meni taas nollana, vaikka unohdin radan ainakin kolmesti, silti tuloksena toinen voitto. Lauantain anti oli kaksijakoinen, toisaalta hienoja onnistumisia ja sitten taas kaksi täysin turhaa virhettä yhdellä radalla. Kyllä minä jo tiedän, ettei ole helppoja esteitä, vaan kaikki pitää ohjata kunnolla.

Sunnuntai oli mielenkiintoinen päivä, sillä tupla oli edelleen saamatta ja väsy saattaisi tehdä omia tepposiaan, varsinkin iltapäivällä. Eka radalla Nova meni kepeille sisään oikein, mutta kääntyi väärään suuntaan. Muilta osin rata hoitui hienosti, myös ne ns. vaativat kuviot. Toisella radalla sitten meni homma pakettiin oikein tyylikkäästi, vaikka keinun jälkeisessä hässäkässä meinasi jalat sotkeentua toisiinsa. Viikonlopun kolmas voitto tuli peräti yli 10s erolla seuraavaan koiraan. Tällä radalla Nova karkasi puomin kontaktilta ilman lupaa, täytynee taas hiukan tiukentaa linjaa. Viikonlopun viimeinen rata oli hyppäri ja nyt oli viimeinen mahdollisuus poimia se tupla kotiin. Ohjaus toimi hienosti, tosin tällä radalla annoin Novan tehdä hiukan laajempia kaaria, ja keskityin rauhalliseen ohjaukseen. Ihan radan lopulla meinasi pakka hajota, kun Nova ajautui hiukan taakseni, onneksi oma hermo kesti ja sain ohjattua Novan okserille ja siitä putken kautta maaliin. Juhlat olivat valmiit, tuplanolla plakkariin ja viikonlopun neljäs 0-voitto oli meidän. Tällä radalla aikaero seuraavaan oli reilut 2s. Leppoisa meneminen näkyi kellossa.

Sunnuntain radat videona

Kuva: Niko Rautanen

Kokonaisuutena viikonloppu oli ihan super, täydellinen Jackpot! Kuusi rataa, neljä voittoa eikä yhtään hylkäystä. Ensimmäisen kerran suoritusten laatua säilyi kohtuullisen hyvänä suorituksesta toiseen. Parasta antia oli oppia tuntemaan koiraansa paremmin ja näkemään sen työmoraali. Novan moraali ei heikentynyt väsymyksenkään myötä, vaikka sunnuntaina halusikin tauolla vetäytyä häkkiinsä lepäämään. Nyt on paikka SM-kisoihin ja karsintoihin lunastettu.