Terran pennut syntyivät 2006 keväällä. Lordi erottui agilitykoiraksi jo 5 min. syntymänsä jälkeen. Rakenne sopiva ja aktiivisuus sekä ketteryys poikkesivat muista pennuista välittömästi - aivan kuin Terra pentuna. Lordi viihdytti lapsia myös TV:n välityksellä, ollen jo syntymästä alkaen YLE 2 kanavan, Galaksi-ohjelman, kummikoira. Jos Terran sairastuminen olisi ollut ennustettavissa, olisi Lordi ollut minun seuraava agilitykoira. Onneksi asioita ei tiedä etukäteen, sillä nyt molemmilla, Johannalla ja minulla, on hienot agilitykoirat.

Nyt tuo pieni orava on, Johannan koulutuksella, kasvanut agilityn osaajaksi ja kisaa 3-luokassa. Syksyllä Johannan kanssa keskusteltiin mahdollisuudesta kokeilla kuinka Lordi kulkee kanssani agilityradalla. Viime maanantaina asia eteni ja pääsin kokeilemaan Lordia Tamskin treenihallilla. Kokeilu meni niin hyvin, että päätimme minun menevän Lordilla lauantaina Tsaun kisoissa. Samalla päätimme treffata perjantaina toistamiseen, nyt  ATT:n hallilla. Treenit, Lordille vieraassa paikassa, eivät olleetkaan niin helpot kuin edelliset. Lordilla meinasi olla äiskää ikävä kesken suoritusten. Noinkohan lähtee Lordi radalle lauantaina?

Aamulla tapasimme kisapaikalla, jossa ensimmäisenä piti hoitaa ohjaajan muutos. Sitten vain rataa ihmettelemään ja suunnittelemaan ohjauskuvioita. Suunnitelma meni samalla tavalla kuin oisin mennyt Novan kanssa. Me lähdettiin radalle luokan viimeisenä. Rata sujui hienosti ilman pienintäkään arpomista minne mennään. Maalissa olin todella tyytyväinen suoritukseen ja se näkyi. En tiennyt tulosta, en ollut edes varma oliko rata virheetön. Se ei ollut tuolla hetkellä tärkeää, me juhlimme Lordin kanssa ekaa hyväksyttyä tulosta. Hetken kuluttua sain tietää, että rata oli puhdas ja itse tiesin sen olleen hyvin nopean. Lopputuloksena upea 0-rata -12,49s, joka oli n. 2s nopeampi kuin seuraavalla koirakolla. Sellaisella suorituksella napattaan voitto, joka ylitti kaikki mahdolliset odotukset. Seuraavat kaksi rataa menivät enemmän tai vähemmän pieleen, osin omaa syytäni ja osin yhteisen osaamisen puutteen vuoksi.

Kisan tulokset löytyvät kisajärjestäjän kotisivulta. Voit katsoa voittoradan sekä kolmantena kisatun hyppärin tuubista. Hyppäri oli ehkä koko päivän hauskin suoritus. Katso ja naura.

Kiitokset Johannalle tästä mahdollisuudesta, kokeilla Lordin kanssa menemistä oikeissa kisoissa. Lordi on upea agilitykoira!