Pääsiäinen jäi taakse, mutta jätti mieleen paljon hienoja juttuja.  Pääsiäinen oli monessakin mielessä huipputapahtuma ja minun mielestä Pääsiäisen maajoukkeleiri on yksi parhaista. ATT-areenalla oli kaksi päivää leireilemässä A- ja B-maajoukkueet, minkä jälkeen nämä agilityn taitajat osallistuivat sunnuntaina kisoihin. Siinä sai seurata maailmanmestareiden treenailua ja sitten päälle hienoja kisasuorituksia. Mm. mineissä 2009 Maailmanmestarit, Caroliina Pellikka ja Kerttu, näyttivät mallia muille. 

Novan kanssa pääsimme ensimmäisen kerran radalle usean maailmanmestarin kanssa ja se oli hienoa. Emme pystyneet vielä päihittämään noita alansa huippuja, mutta ei kait se ole kellekään yllätys, kun ollaan oltu vasta 7kk 3-luokassa ja aloitettu kisaaminen vuosi sitten. Ero kärkeen on kuitenkin pieni, ja vuonna 2011 se on ehkä kurottu umpeen? Novalle sijoitukset 8. ja 11. kun luokassa oli 51 koirakkoa. Kolmas rata meni pipariksi heti alussa, mutta loppuosa olikin sitten hienoa tekemistä ja asioiden testaamista. Hyviä käännöksiä ja hienoja kontaktisuorituksi, hyvä olo.

Lainakoirallakin tuli tempaistua kaksi rataa. Tazma päästeli itselleen ominaisella vauhdilla todella hienosti. Ensimmäisellä radalla hiukan turhankin suurilla kaarroksilla, mutta silti hyvillä kontakteilla ja upealla ajalla toiseksi, jääden voittajasta n. puoli sekuntia. Toinen rata oli mielestäni vieläkin parempi, vaikka se hylkääntyikin kaksi estettä ennen maalia. Ensin sain hukattua koiran ja sitten hukkasin suunnan ja hylly oli valmis. Kaikesta huolimatta Tazmalle ensimmäinen nousunolla 2-luokasta. Aivan mahtava viikonloppu!

Videolta voit katsella Novan ja Tazman suoritukset.

Katselin myös tuloksiamme tältä vuodelta. Novalla on jo vuoden 2010 tuloksillakin kasassa SM-ja maajoukkuekarsintoihin oikeuttavat tulokset. Nolla- ja hylkäysprosentit näyttävät jo mukaville, 47/20%. Nollaprosenttiin pitää saada vielä selkeää nousua, mikäli mielii pärjätä arvokisoissa. Se on onneksi korjattavissa parantamalla ohjauksen tarkkuutta ja huolellisuutta.  Samoilla eväillä pienenee myös hylly-%. Yksi työ ja kaksi hyötyä :-)