Huhtikuusta ei ole tapahtumia uupunut. On ollut kisaamista Novalla ja Tazmalla sekä tuomarointia ja kouluttamista sekä kouluttautumista.

Pääsiäisenä tehtiin hyviä tuloksia ATT-areenalla ja siitä matka jatkui Pieksämäelle sekä Vöyrille. Pieksämäellä Nova sai hitaan nollan ja hyllyn, joka syntyi kun Nova livahti renkaan välistä. Kaikkea voi sattua :-) Pieksämäellä kerättiin kamat nippuun ja lähdettiin Vöyrille katsomaan millaisia ratoja Mujunen rakentelee. Matkaseuraksi saimme borcol Tazman, jolla oli mahdollisuus nousta 3-luokkaan. Herralan radalla luokkanousu ei onnistunut, mutta Mujusen radalla nappasimmekin 0-voiton. Voitolla Tazma siirtyi komeasti 3-luokkaan.

 Kuva: Marica Kjötar-Virtanen

Seuraavaksi oli Novan vuoro kokeilla Mujusen ratoja ja hyvinhän se meni. Novalle hieno 0-voitto ja toiselta radalta harmittava kieltovirhe kepeiltä. Meni ohi vaikka ohjasin ohi??? Päivän kolmas voitto karkasi käsistä.

Koiran fysiologiaa ja liikkumista tuli tutkittua Patricia Hirnin opastuksella. Tiesitkö, että koiran takajalan kasvukohta luutuu vastaa 12-14 kk ikäisenä. Ehkä merkittävin juttu oli oppia, että keppien teko alle vuoden ikäisellä koiralla on todella suurta riskipeliä. En ole siihen sortunut Novan kanssa, mutta nyt tiedän fysiologiset perusteet asialle. Olen myös hyvin tyytyväinen kun olemme ATT:ssa pitäneet 12kk ikärajaa alkeiskurssille.

Kävin myös opiskelemassa uistinten valmistusta Tiura-Uistimessa. Tiura-Uistin on aloittanut toimintansa jo vuonna 1881. Olen aina tiennyt, että kotimaisesta käsityöstä kannattaa maksaa se mitä valmistaja pyytää, mutta nyt osaan arvostaa tuota hienoa käsityötaitoa entistäkin enemmän. Arvostus muuttuu, kun itse tekee jotain.