Viimeiset viikot ovat olleet vaiherikkaita monellakin tavalla. On ollut hautajaiset, äidin syntymäpäivät, lohen soutua Tornionjoella ja nyt sitten agilityn SM-kisat 2010 Vantaalla.

Sukulaisia tuli tavattua erilaisissa yhteyksissä ja lohen soutukin antoi hienon lohen sekä paljon unohtumattomia kokemuksia. Tänään,lauantaina, on agilityssä kisattu joukkueiden Suomenmestaruuksista ja ATT:n vahva medikoirien joukkue nappasi hopeaa hienolla suorituksella. Suoritusjärjestyksessä joukkueen koirakot olivat koikkeri Kiia ja Marja Salomaa, mudi Sumu ja Niina Närhi, parson Nipa ja Mikael Mildh ja ankkurina mudi Nova ja minä.

Koko joukkue teki hyviä ja nopeita suorituksia, joista parhaat tulokset syntyivät tällä kertaa mudeille. Sumu ja Nova vastasivat joukkueen 0-radoista. Me, Novan kanssa, lähdimme ankkuriosuudelle tilanteessa, jossa joukkue oli sijalla 4. Tiesin, että tekemällä nollan tältä vaativalta, tuomari Salme Mujusen, radalta, pystyn nostamaan joukkueen mitalitaisteluun. Toisaalta ajalla ei ollut merkitystä, kunhan tulos on puhdas rata. Rata sujui hienosti, vaikka vesisade kiihtyi huomattavasti juuri ennen suorituksemme alkua. Viimeisessä putkessa Nova ilmeisesti liukastui, kun viipyi siellä todella kauan ja ehdin jo pelälä, että Nova tulee ulos samasta päästä kuin menikin, mutta lopulta sain Novan aivan oikein kaveriksi ja teimme kaksi viimeistä estettä. Suoritus oli tilanteeseen nähden juuri sopivan varma 0-rata. Lopulta tuloslaskenta sai tilanteen selväksi ja pääsimme juhlimaan SM-hopeaa.

Minulle Sm-mitali on ollut lähellä jo useita kertoja ATT:n joukkueessa ja pari kertaa myös yksilökisassa. Nyt se ensimmäinen SM-mitali roikkuu tuossa nukkuvan Novan yllä, elämä voi olla hienoa.

Kiitokset näistä kuvista Outi Heikkilä-Tonille.