Syksy on vierähtänyt vauhdilla, matkalla on ollut tuomaripäiviä, tuomarointia, kisailua, vähän kalastusta ja muuten vain syksyistä puuhailua.

Talvi puskee päälle ja ehkä siksi päätimme osallistua lämpimässä maneesissa järjestettyihin agilitykisohin Jokkmokkissa, Ruotsissa. Kisat järjesti Jokkmokk BHK, joka on pieni seura keskellä upeaa ruotsin lappia.

1321360271_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kisamatka aloitettiin jo perjantaina vaikka matkaa oli vain 260 km, sillä olimme päättäneet pitää miniloman kisailun ohessa. Majotuimme n. 4km päässä kisapaikasta Skabramissa. Paikka oli oikein mukava koirien kanssa ja siellä näytti yöpyvän moni muukin kisaaja. Kisojen osalta odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska reissuun lähdettiin suoraan Novan juoksutauolta ja lisäksi oman jännityksen toi maneesin pohjan pehmeys sekä mahdolliset hyppysiivekkeet, joissa ei ole laudoitusta tai levyä kehikon välissä.

Lauantaina kisattiin kaksi agilitykisaa. Ensimmäisessä startissa tuntui, että Nova ei liiku normaalilla vauhdilla, vaikutti vaisulle. Todellisuudessa saattaa tienkin olla, että tauolta suoraan pehmeähkölle maneesipohjalle piti Novankin totutella, mutta toinen isompi ongelma oli ohjauksen ajoittamisen vaikeus. Kun on kisannut ja treenannut pääasiassa vain hyvillä ja huippuhyvillä alustoilla, niin en osannut ajoittaa ohjausta riittävän rauhalliseksi ja sopivaksi koiran nopeuteen nähden. Tuloksena yksi kielto ja sen myötä tippuminen palkinnoilta. Toiselle radalle oli hiukan helpompi mennä, kun oli jokin käsitys omasta ja koiran nopeudesta ko. alustalla. Rata sujuikin hienosti, vaikka matkalla olikin joitakin ajoituksellisia ongelmia. Puomi on erityisen hidas, mikä johtuu tiukennetusta käytännöstä ja sääntöjen palautuksesta käsistä karanneisiin kontakteihin. Lopulta Novan saama 0-tulos osoittautui ihan supernollaksi noissa oloissa. Ero toiseksi sijoittuneeseen koirakkoon venähti peräti 7 sekunnin mittaiseksi. Tällä 0-voitolla Nova sinetöi itselleen Ruotsin Agilityvalio-tittelin.

1321360190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nova on kolmoisvalio!

Sunnuntain hyppäreillä toteutui se avosiivekkeiden tuoma jännitys. Ensimmäinen hyppäri päätyi kahteen kieltovirheeseen, jotka molemmat johtuivat liian aikaisesta ohjauksesta suhteessa koiran vauhtiin/sijaintiin. Toisella hyppärillä ajoitukset tökkivät pitkin matkaa ja lopulta radan ainut virhe syntyi, kun Nova livahti läpi avonaisen siivekkeen. Aika oli luokan nopein vaikka ko. kieltovirhe haukkasi muutaman sekunnin. Erityisen mukavaa oli retkeillä Jokkmokkissa ja kisata lämpimässä maneesissa oikein mukavilla ja sopivan vauhdikkailla sekä haasteellisilla Mija Janssonin radoilla. Lea ja Penni tekivät myös hyviä suorituksia, jotka tällä kertaa päätyivät hylkäykseen.

1321361626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  Avoin hyppy ei ole koiralle mikään helpoin este, jos sellaista ei ole ennen nähnytkään!

 

1321360229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Novan saavuttamaa S AVA titteliä juhlistettiin syömällä normaalia juhlavammin Jokkmokkin Thai-ravintolassa. Ruoka oli todella hyvää ja päihitti ihan varmasti sen pizzan, joka oli suunnitelmissa illalle.