Palkintokuva: Tapio Mäntysalo

Jälleen on yksi agilityn suurtapahtuma takana. Agirotu 2008 tapahtumassa kisattiin Leijan kanssa agilityn kansainvälinen kisa, jossa kahden radan yhteistuloksella olimme 8. Ilman hyppyradan riman pudotusta olisimme sijoittuneet heti Frodon ja Sonicin kantaan kolmanneksi. Tapahtuma huipentui osaltamme Open SM-kisaan, jossa oli mukana 151 ylimmän luokan medikoirakkoa ja finaalissa olivat mukana myös 1- ja 2-luokkien parhaat medit. Kokonaisuudessaan finaaliin karsittiin koirakot kaikkiaan n. 240 medikoirakon joukosta. Me teimme Leijan kanssa varsin hyvän suorituksen Tr-kisassa, joka samalla oli myös karsinta Open Sm-finaaliin. Sijoituimme karsintakisassa kolmanneksi. Voittaja oli Frodo & Jari ja toisena Sonic & Sini.

Tilannekuvat: Irene Vinha

Finaali käytiin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Kisa siis huipentui loppua kohden ja tunnelma oli todella hieno. Kolmanneksi viimeisenä pääsimme radalle, jossa pelin henki oli "kaikki tai ei mitään". Lähdin finaaliradalle jo tuttuun tapaan, pusu Leijalle ja urut auki. Rata sujui erittäin hyvin ja vain puomin jälkeisellä hypyllä hiukan Leija karkasi laajalle kaarelle, mutta kontaktit olivat loistavat. Maalissa tiesin tehneeni kaikkeni. Jännäksi meni kun Sonic saapui kohti maalia, he ohittivat meidät. Jäljellä oli vain Frodo, joka pinkoi radan 0,07s nopeammin kuin Sonic. Onnittelut heille upeista radoista. Me sijoituimme kisassa lopulta kolmanneksi ja saimme pronssia, yhdessä Suomen kovimmista kisoista. Kaikkein parasta tässä on, että Leija on kuntoutunut hyvin loukkaantumisesta ja olemme jälleen mukana kärkikahinoissa. Suoritukset lupaavat hyvää 26.-27.7. pidettäviin maajoukkuekarsintoihin, joissa valitaan joukkueet Helsingissä kisattaviin vuoden 2008 MM-kisoihin.

Kiitos kaikille, jotka auttoivat meitä videoinneissa ja muussa valmistautumisessa suorituksiin :-)