Nyt ovat sitten minun ja Leijan viimeiset arvokisat ohi, tosin se arvokkain ja viimeinen kisa tapahtunee 7.12.08 Tsaun hallissa. Tuo kisa jäänee mieleeni loppuelämäkseni.

Meidän, kuten monen muunkin, ongelmana oli alusta ja siniset putket. Alustana oli keinonurmi, sama kuin -07 MM-kisoissa, mutta ilman pehmentävää solumuovialustaa. Keinonurmi oli suoraan betonilla ja siten hyvin kova ja liukas. Liukkautta lisäsi osaltaan se, että matto oli ollut rullalla varastoituna ja karvat olivat painuneet. Itse kaaduin lauantaina kerran ja löin polveni betoniin. Kaatuminen ei kuitenkaan estänyt saamasta hyvää tulosta Kv-radalta, jossa sijoituimme mukavasti viidenneksi. Kontaktit toimi hyvin, josta olin iloinen. Leija ei kaatuillut, mutta ei myöskään edennyt normaalisti ja erityisesti sinisiin putkiin tuntui koira jäävän jumiin. Putket luistivat hurjasti, kuten ATT-Areenan ekoissa kisoissa. PM-kisan toisen radan ekan riman pudotusta lukuunottamatta, meidän kaikki virheet syntyivät sinisen putken yhteydessä. Viimeisellä kerralla Leija teki kieltovirheen, vaikka oli suoraan putken suulla. Itselle tuli fiilis, että Leija ei halunnut mennä enään ko. putkeen. Parasta oli kuitenkin ettei Leija loukannut itseään. Valitettavasti osa koirista ja ohjaajista sai ainakin lieviä vammoja liukastelusta

Kuva: Anne Huittinen, kiitos Anne

Tulospalvelun tietokone kaatui PM-kisojen minien toisella kierroksella ja sen jälkeen kaikki tulokset ovat olleet enemmän kuin epävarmoja. Kisoissa tehtiin maxien ja medien tuloksista useampia versioita ja palkintojenjaossakin vielä oli virheellisiä listoja käytössä. Minien osalta palkinnot tuli jaettua, mutta mitään tuloslistaa ei ole vieläkään saatu. Suurimmalla osalla kisaajia ei ole PM-kisaa merkittynä kisakirjaan, koska tulosta ei ole vahvistettu. Tulokset ilmestyväs Sagin sivuille heti kun joukkueenjohtaja saa tulokset järjestäjiltä.

Suorituksemme Hamarissa
Lauantai:
Hyppykisa: Hyl, suuria ajoitusongelmia liukkauden vuoksi
Kv-agilitykisa: 0 ja sij. 5., kaaduin ja löin polveni

Sunnuntain PM-kisa:
1.hyppy: 10, rima ja kielto hypyltä
2.agility: 10, eka rima ja kielto putkelta
Lopullinen sijoitus 12.

Kuvia PM-kisoista