Muutaman päivän kuluttua tulee kolme kuukautta täyteen hetkestä, jolloin aloitimme Novan kanssa säännölliset ja tavoitteelliset treenit. Nova on 22kk vanha ja treenaaminen on sujunut paljon helpommin kuin aiempien koirien kanssa, jolloin aloitin treenit koiran ollessa selvästi nuorempi.

Olimme viime viikolla Novan kanssa tutustumassa kolmen vieraan seuran esteisiin ja miten kävikään, ei pelännyt ei. Nova syttyi liekkeihin ja meno olikin sellaista, että minulla oli kovasti oppimista uuden koiran ohjaamisessa. Loistava tilanne, nyt vaaditaan kehittymistä meiltä molemmilta. Nova on heittänyt haasteen minulle ohjaajana.

Eilen tehtiin Novan ylivoimaisesti pisin rata, joka vastasi hyvin kisarataa. Suoritus meni mukavasti, vaikka kepit ei vielä olekaan kisakuntoiset. Nyt onkin jännät hetket kun pitäisi laittaa ilmo Mikkeliin MAHin kisoihin. Aikaa kisoihin on 2,5 viikkoa, ja siinä ajassa tekee ihmeitä keppitaidoillekin. Keppien koulutuksessa olen käyttänyt verkkokeppejä, kujakeppejä sekä normaaleja keppejä lyhyenä ja pitkänä. Novalla on siis jo monia taitoja kepeillä, mutta suoritusvarmuutta kehitetään.

Katso video treeniradasta.