Jihuu

Novan kaksiviikkoinen 3-luokan ura on sujunut paremmin kuin hyvin. Jo viikko sitten ylittyi tavoitteet kirkkaasti ja nyt sitten kuohuu kuoharit yli äyräiden. Novan ensimmäiset kotikisat toivat 0-voiton hyppäriltä, joka oli päivän ensimmäinen rata. Radan olivat suunnitelleet tuomarit Henri Luomala ja Eija Berglund ja sen tuomaroi Eija Berglund. Suoritus ei ollut täydellinen, mutta erittäin hyvä huomioiden Novan kahdeksan kuukautta lyhyt agilityn treeniura. Voitto syntyi sopivalla yhdistelmällä harkittua hallussapitoa ja oikeasuuntaista liikettä. Hyppyvalioon alkoi kello käydä ja vuoden kuluttua voimme tavoitella sitä viimeistä valioon vaadittavaa voittoa hyppäriltä.

ä

Kuva: Matti Kautiainen 

Toinen rata oli Berglundin omaa käsialaa ja rata olikin teknisesti vaativampi. Sekin suoritettiin mallikkaasti, vaikka yhdessä kohdassa kadotin otteen ja Nova juoksi koko hypyn ympäri ja lopussa vielä sain sählättyä viimeisen riman alas. Silti hyvä kokonaisuus ja kympillä 8. ATT-areenan kumirouheella täytetty keinonurmi on ihan super kisa-alustana. Se on turvallinen koirille ja ohjaajille.

Kuva: Matti Kautiainen 

Kolmannelle radalle lähdin itse jo hyvin voipuneena. Parin päivän takainen, rajun migreenin aiheuttama, sairaalareissu ja siitä aiheutunut voimien puute alkoi ottaa omansa. Herbalifen urheilujuomalla ja proteiinipirtelöllä sain paikattua itseäni riittävästi ja sain koottua itseni vielä  päivän viimeiseen rutistukseen. Rata oli hyvin haastava, varsinkin alku tuotti ongelmia lähes kaikille kisaajille. Ei se sujunut meiltäkään ihan täydellisesti, mutta virheettömästi kuitenkin. Kontaktit toimivat ihan huipusti (suoritusnopeus kasvaa vielä) ja niiden kustannuksella en tavoittele tuloksia vielä piiitkään aikaan. Tuloksena päivän toinen 0-rata ja sillä toiseksi.

Kuva: Matti Kautiainen      Kiitos upeista kuvista!

Mieletön kisapäivä ja uskomaton tahti tällä nuorella mudilla

Päivän radat videona, ilman selityksiä.