Paluu paanalle tapahtui monessakin mielessä. 14.3. tuomarina Helsingissä, 20.3. kisaajana Liedossa ja  27.-28.3. tuomarina sekä kouluttajana Joensuussa.

Parin kuukauden tauon jälkeen aloitin vuoden 2010 tuomariurakkani Purinalla, jossa arvostelin n. 200 koirakkoa. Tuomarointi on hauskaa ja haastavaa, mutta 3x saman säkäluokan arvostelu ei ole ole kyllä kovin mielekästä verrattuna eri säkäluokkien arvosteluun. Sain kisoihin avustavan tuomarin, jonka ansiosta saatoin säästellä revähtänyttä reittäni seuraavan viikonlopun kisoihin.

Paluu kisaradalle tapahtui Tsaun kisoissa 20.3., jossa pääsin kokeilemaan juosten ohjaamista, 6 vkon tauon jälkeen. Aloitin hyvin varovaisesti, kun reiden kestävyys oli kuitenkin arvoitus. Samalla olin päättänyt tehdä kontaktit kunnolla loppuun asti, 2on-2off. Kisaaminen tuntui hyvälle ja voitimme ensimmäisen radan, vaikka suoritus oli vähintäänkin verkkaista etenemistä. Seuraavilla radoilla sitten nostin ohjaamisen kiihkeämmälle tasolle ja siitä seurasikin heti pieniä ajoitusvirheitä. Kuusi viikkoa on liian pitkä tauko, kun puhutaan koirasta, joka on täysin alkuvaiheessa agilityuraansa. Meidän yhteinen ajoitus ei pysynyt kasassa kiihkeässä menossa, mistä seurauksena oli kieltovirheitä. Radoissa ei ollut mitään vaikeaa meille, joten kaikki ongelmat olivat lähtöisin minun ohjaamisesta ja rutiinin puutteesta. Videolta voit katsoa kaikki suoritukset ja tulokset löytyvät kisajärjestäjän sivuilta.

Kolmas paluu paanalle oli huikea, lähes 1400 km, autoilu tuomaroimaan ja kouluttamaan Joensuuhun. Joensuussa arvostelin n. 200 suoritusta kaikissa taso- ja säkäluokissa. Onneksi keväiset kelit tekivät reissusta miellyttävän, sillä olishan siellä voinut olla vaikka 25 astetta kylmempääkin. Reissu oli kaikin puolin mukava ja onnistunut.

Seuraavaksi odottelemme Pääsiäistä ja sen kisoja sekä jännitetään Novan juoksujen alkamista, joiden olis pitänyt alkaa jo toista kuukautta sitten.