Taas on aikaa vierähtänyt viimeisestä jutusta. Tähän väliin on mahtunut tuomarointia Kirkkonummella ja Mikkelissä, sekä kisaamista edellä mainittujen paikkojen lisäksi myös Torniossa. Uusi kisakausi avautui osaltamme selkein tavoittein, karsintanollat pitää kerätä tehokkaasti ja mielellään kaikki heti kauden alussa. Buukkasin kisoja 3xKKK, 3xMAH ja 6xTORKK, sekä optiona oli vielä 3xATT.  Ajatuksena oli että näillä starteilla pitäisi olla nollien keruu todella pitkällä.

Kirkkonummelle saavuttiin suoraan lomareissulta ilman yhtäkään treenikertaa karsintojen jälkeen. Suorituksemme olivat hiukan varmistelevia, mutta silti ihan mukavan vauhdikkaita. Anne Savioja saikin kirjata kisakirjaamme sijat 4 - 1 - 4 eli tuliaisina oli tripla sekä ne tärkeät tuplanolla ja 0-voitto. Eipä voisi 0-jahti paremmin alkaa :-) Harmi etten muistanut ottaa videokameraa mukaan reissuun. Nollaratojen jälkeen oli mukava jatkaa tuomaroinnilla.

Seuraavana oli vuorossa Mikkeli, jossa lauantaina kisasin ja sunnuntaina tuomaroin. Seppo Savikko oli laatinut oikein mukavia ja samalla haastavia ratoja, joista riitti juostavaa lähes 200 metriin saakka. Mikkeliin mentii jo treenien saattelemana ja meno olikin astetta reippaampaa kuin Kirkkonummella - tuntuma alkaa löytyä ja sitä myöten rohkeus ja vauhti. Tuloksena ns. kiikarit, eli 0-5-0. Ensimmäinen ja viimeinen rata menivät kuten pitääkin, 0-radoilla voitot kotiin. Keskimmäisellä radalla sekoilin itse ennen puomia ja radan ehkä vaativin kohta oli heti puomin jälkeen. Puomin jälkeinen tarkka ajoitus ei onnistunut ja Nova livahti minun ja hypyn välistä. Näitä kuvioita voi katsella videolta. Mikkelin kisoista kotia ajellessa tein päätöksen, että en osallistu ATT:n kisoihin. Meidän 7 nollan projektista puuttui vain kaksi ja Torniossa olisi tarjolla 6 rataa. Jollei niistä tule kahta nollaa, niin sitten pitää alkaa treenaamaan.

Torniossa pääsimme katsastamaan TORKKin upouuden hiekkatekonurmen toimivuutta kisaoloissa. Alusta osoittautuu todella hyväksi, johon koira ja ohjaaja saattoivat luottaa. Ilmakin oli mitä loistavin Ruskaralliin, kaunis syyspäivä ja lämpöäkin mukavasti toistakymmentä astetta. Sari Mikkilä kirjasi kisakirjaamme kolme uutta riviä, sijoituksin 1 - 1 - 2 ts. tripla jälleen. Lauantaina mikään ei tuntunut pysäyttävän menoamme. Nova teki molemmilla voittoradoilla kisojen nopeimmat suoritukset, vaikka maksien voitoista vastasivat nopeat ja taitavat kelpieohjaajat. Saavutimme tarvittavat 0-tulokset ja syyskauden päätavoite täyttyi kolmen päivän kisaamisella. Tämä on parempi saavutus kuin mitä, Terran ja Leija kanssa, olen koskaan pystynyt tekemään. Parannettavaakin riittää, joten treeneissä riittää myös mielenkiintoista tekemistä.  Video kertonee enemmän kuin minun tarinointi.

Lauantaina illalla ihmettelin, ihan ääneen, kun lihakset tuntuivat todella kipeille ja ei oikein palautuneet päivän rasituksesta. Olo oli kuin olisi jyrän alle jäänyt. Sunnuntaina olikin aika vetelä olo jo päivällä, syynä oli tietenkin tavoitteiden täyttyminen lauantaina sekä tämä flunssa, joka teki tuloaan jo lauantai-iltana. Tulokset sunnuntaina olivatkin sen mukaisia 3xhyl. Sairaana ei vain riitä keskittymiskyky koko radan ajaksi. Onneksi nyt on hyvä hetki sairastaa, niin ehtii parantua euroopan kiertuetta varten.

Nyt voi rauhassa ja hyvillä mielin miettiä Novan mahdollista astutusta ja keskittyä treenaamisen. Seuraava kisastartti on kuun lopulla Saksassa, Wörthissä, ihan Ranskan rajan tuntumassa.