Syksy tekee tuloaan ja Ruskarallin aikana koettiin ensimmäiset hallayöt, ja aamulla piti rapata jäätä auton ikkunoista. Kirkas yö toi tullessaan upean aurinkoisen syyspäivän, mikäpä olisi parempi kisasää.

Tarjolla oli piirimestaruutta ja kerhomestaruutta sekä kaikkiaan viisi agilitystarttia yhtenä päivänä. Aivan mahtava mahdollisuus testata koiran ja erityisesti oman kunnon kestävyyttä. Nova ei tuntunut erityisesti hätkähtävän viiden kisan päivää, vaan alkoi illalla riekkua, ihan kuin ei ois kisannutkaan. Ilmeisesti ruokinta ja nesteytys olivat oikealla mallilla. Itsellä oli hiukan vaikeuksia säilyttää tarkkuus kahdella viimeisellä radalla ja niinpä Nova karkasi PiirMest hyppärillä käsistä ja hyllyksi meni. Agilityradalta hankittu johtoasema valui hiekkaan. Joukkuerata oli päivän viides ja samalla viimeinen. Joukkueella oli kaksi hyllyä pohjilla, joten päätin revitellä viimeisen radan. Se olikin hauskaa, kunnes huomasin kengännauhan roikkuvan irrallaan ja pitkänä, no eihän sitä sitten uskaltanut tiukoissa käännöksissä stepata pikku askelilla, kuten pitäisi. Se varominen aiheutti yhden kieltovirheen, mutta oikein kelpo suoritukseen päätettiin kisat.

1316525961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva: Maija Vinnikka

Novalla on nyt SM- ja Karsintanollat 2012 tienattuna. Tulokset syntyivät, tavoitteen mukaisesti, elo-syyskuun aikana. Viikonlopun nollavoitoilla Nova kruunattiin Torkkin kerhomestariksi! Video voittoratoihin.

Seuraava päivä menikin kuuluttajan hommissa. Tällä kertaa se olikin erityisen mukavaa kun käytössä oli Agimetin ajanottojärjestelmä sekä siihen liitetty yleisöpalveluosio, näiden avulla kuuluttuja sekä tuloslaskenta sai reaaliajassa kaikki aika- ja tulostiedot.